Glaszetten

Home / Services / Glaszetten

Glaszetten en vervangen:

Vroeger was enkelglas de standaard beglazing. Deze glassoort, ook wel floatglas genoemd, heeft een heel slechte isolerende werking, waardoor het heel veel warmteverlies veroorzaakt. Enkele beglazing wordt tegenwoordig dan ook alleen nog gebruikt als basisproduct voor andere glassoorten, waaronder dubbelglas en isolatieglas.
Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten die op een bepaalde afstand luchtdicht met elkaar zijn verbonden, zodat er een isolerende ruimte tussen de glasplaten ontstaat. Dubbelglas wordt toegepast in ramen van gebouwen en woningen voor betere warmte- en geluidsisolatie.

Verschillende soorten glas:

Door de jaren heen is dubbelglas continu doorontwikkeld. Hierdoor is de isolerende werking sterk verbeterd. Nieuwe soorten dubbelglas worden daarom ook wel isolatieglas genoemd. Dit glas is onder te verdelen in een aantal glassoorten, op basis van het rendement. Zowel standaard isolatieglas, HR, HR+ als HR++ zijn dus vormen van dubbel glas.

Dubbel glas plaatsen:

Waar bij enkelglas snel sprake is van warmteverlies naar buiten, is daar bij dubbelglas geen sprake van. De ruit bestaat uit dubbele glasplaten met daar tussenin een ruimte met lucht of een bepaald gas. Door de hogere warmteweerstand wordt er minder warmte doorgegeven. Omdat er minder warmte verloren gaat, hoeft u minder hard te stoken. En dat merkt u in uw portemonnee.

Zit er in uw woning nog enkelglas en wilt u dit laten vervangen door dubbele beglazing? Schakel voor het plaatsen van dubbelglas altijd een vakman in. Als de montage niet goed wordt gedaan, loopt u grote kans dat het glas gaat ‘lekken’. Er ontstaat dan condensvorming in de ruimte tussen de glasplaten. Dit is achteraf niet meer te verwijderen. Voorkom dus ondeugdelijke plaatsing van uw dubbeleglas en schakel een vakman in.